levende aarde

Opening 6 mei 16.00 uur met een lezing van emeritus hoogleraar geofysiologie aan de Universiteit Leiden Peter Westbroek over zijn boek “de ontdekking van de aarde”.

Peter Westbroek

Zondag 21 mei 2023 om 14.00 uur.
Loes Ledeboer, pianiste en verhalenvertelster met een korte vertelling en het pianostuk variaties in f-klein van Haydn,
De mythe: Orpheus en Eurydice in de onderwereld.

3 tot en met 29 mei 2023

Woensdag 12.00-17.00
Donderdag 12.00-17.00
Vrijdag 12.00-17.00
Zaterdag 13.00-17.00
Zondag 13.00-17.00

Haagse Kunstkring
Denneweg 64
2514 CJ Den Haag

De kunstenaarsvereniging Terra-Viva viert haar 12-jarig bestaan met de expositie: ‘Levende aarde’, De tentoonstelling is samengesteld uit werken van de leden van de vereniging die ieder vanuit een unieke invalshoek naar het onderwerp kijken.

 

Erik Rumpff
Erik Rumpff

De expositie biedt een breed scala aan kunstwerken die op originele wijze de verschillende visies verbeeldt over de levende aarde en de bedreigingen van haar voortbestaan.

Birke Hesse

In de schoonheid en verschrikking van kolkende lava, zeeën van plastic, te stille landschappen, breekbare ecosystemen en bijna verdwenen insecten laten we zien wat we te verliezen hebben.

Ria Diercks Kroon

De biologische perspectieven worden gevisualiseerd door de diversiteit van het leven op aarde te tonen. Geologische inzichten zijn verwerkt in kunstwerken die de aarde als een levend organisme beschouwen en de dynamische veranderingen in de aardkorst en het landschap tonen.

Stéphanie Knage

 

Aad Ledeboer
Vivienne Lopes de Leão Laguna

Sommige kunstwerken diepen de historische aspecten van dit thema uit. De menselijke impact op de aarde en de politieke en filosofische worstelingen komen aanbod maar eveneens de rol die de overheid en de samenleving spelen in het behoud of vernietiging van de aarde.

Irma den Hertog

Tegelijkertijd wordt de spirituele kant van de verbondenheid van de mens met de aarde en de natuur belicht.

Lili Berger

De expositie is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in het voortbestaan van de aarde en de rol die kunst kan spelen in het bewustzijn ten aanzien van dit onderwerp. Er is ter gelegenheid van deze tentoonstelling een inspirerend  boekje gemaakt waarmee de bezoekers kunnen reflecteren op de kunstwerken en de gedachtegangen van de kunstenaars van Terra Viva.

Marian Meerbeek

 

Frits Veenland

 

Thea Schenk

In de pers