5&6, 12&13 en 19&20 oktober 2013
Ateliercomplex Noordwal 117 te Den Haag
terra-viva organiseert de expositie: “Eten of Gegeten worden”.
Wat is onze verhouding tot voedsel? Dat willen we aan de orde stellen in een prikkelende, speelse expositie over dit onderwerp. Een expositie waarin het publiek wordt uitgedaagd om zoiets dagelijks als eten, eens anders te ervaren en beter te bekijken. Omdat het over voedsel gaat willen we niet alleen de ogen prikkelen maar ook al de andere zintuigen strelen. Er zal van alles zijn om te proeven, te ruiken en te betasten. De tentoonstelling duurt drie weekeinden. Ieder weekend heeft een eigen thema.
In het weekend van 12 en 13 oktober gaan we op zoek naar eerlijk en puur voedsel, zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Zelfgebakken broden, bier, slow food . Weldadige eenvoud herinnert ons aan middeleeuwse kloosters.
In het weekend van 19 en 20 oktober staat juist het Bacchanaal centraal. In een barokke sfeer kan men genieten van exotische en geraffineerde gerechten. Onbekommerd zinnenprikkelend, voedsel als weg naar extase… Om de feestvreugde op te zwepen is er een exuberante performance van dichteres Tony Swartz in een hiervoor door kunstenaar Lichel speciaal gecreëerd, eetbaar object.
De expositie en manifestaties zijn te bezoeken op zaterdag en zondag 5&6, 12&13 en 19&20 oktober 2013 van 13.00 tot 17.00 uur.
Deelnemende kunstenaars: Lili Berger, Ria Diercks Kroon, Lichel van den Ende, Irma den Hertog, Birke Hesse, Judith de Jong, Stéphanie Knage, Aad Ledeboer, Vivienne Lopes de Leão Laguna, Erik Rumpff, Frits Veenland.







