Het beeldend kunstenaarschap is vaak een solistische aangelegenheid. De kunstenaarsvereniging Terra-viva biedt haar leden de mogelijkheid tot reflectie over het werk met eveneens professionele collega’s. We dagen elkaar uit vanuit andere invalshoeken te kijken en te werken. Via de vele verschillende disciplines die er binnen de Terra beoefend worden ontstaat een inspirerend en kleurrijk klimaat.

Van daaruit zoeken we naar een spannend onderwerp dat als uitgangspunt kan dienen voor een gezamenlijk project of expositie. Zodoende bevragen we elkaars kunstopvattingen en scheppen ruimte om van gebaande paden te ontsnappen. Daarbij maken we veel lol met elkaar, die goede onderlinge verstandhouding zorgt ervoor dat er vertrouwen is om samen nieuwe avonturen aan te gaan.

Als vereniging is het ook mogelijk complexere plannen te verwezenlijken dan je als individueel kunstenaar kan realiseren

Met een groep kunstenaars sta je ook sterker bij onderhandelingen met subsidiënten, gemeenten, galeries, musea of andere instanties. De vereniging is op haar beurt ook een duidelijk aanspreekpunt voor allerlei organisaties.

De openbare ruimte is ook een belangrijk speelveld voor Terra, waarin we opzoek gaan naar interessante mogelijkheden voor onze leden.
Naast exposities en projecten op bijzondere locaties, willen we ook andere activiteiten ontwikkelen. Gezamenlijk bezoek aan tentoonstellingen, galeries, beurzen en lezingen maar ook fabrieken om nieuwe materiaalkennis op te doen.

We kunnen elkaar ook in praktische zin helpen, op publicitair, technisch of logistiek gebied en ook elkaar attenderen op opdrachten.
Momenteel waait er een straffe tegenwind in de kunstwereld, maar Terra-viva wil de anderen en zich zelf blijven verbazen met eigenzinnige, spraakmakende projecten